nedjelja, 8. prosinca 2013.

5. susret Stjepan Kranjčić

Niste valjda mislili 
da vam sad ja budem baš sve napisal kaj je sve to večras bilo na 
5. susretu hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić".

Nebudem vam sve napisal jer da i hoću to bi trajalo barem dva i pol sata kao i večerašnji vrlo zanimljiv program. Uglavnom i ove godine se je natječaj na vrijeme otvoril i na vrijeme se je, na sreću, prijavilo 148 autora sa preko 230 radova. Zanimljivo je da natječaj pokriva više kategorija kao, što su poezija, kratka priča, putopis, esej i monodrama. I kao što i inače biva u svim tim kategorijama nagrađena su po tri prvoplasirana i kaj je jako zgodno, objavljen je i zbornik. 
Čitalo se, recitiralo, 
bilo je puno vrlo uzrornih i kvalitetnih i radova i gostiju. Autori iz cijele hrtvatske su posjetili stari i povjesni grad Križevce i svi skupa ( i autori i organizatori i grad) su se zavidno predstavili. 
Za glazbeni dio su se pobrinule članice vokalnog sastava 
"Alegro"
Uglavnom, moja žena i ja smo se sa zadovoljstvom uputili na taj finale natječaja i nismo pogrešili. Bilo nam je ugodno, a posebno zato kaj je med autorima koji su učestvovali i čiji je rad objavljen u zborniku bil i član udurge KUPP-a  Božidar Glavina iz Preloga i njegova gospođa. 
Poslije programa smo u dobrom druženju i raspoloženju otišli na jedno pičence i baš se fino osječali, jest da je taj dio bio prekratak (moja je žena trebala ići na feštu, a Božidar i gospođa na svečanu večer), ali nam  je baš pasalo.
Pohvale organizatoru na dobro odrađenom ogromnom poslu, a čestitke svim autorima bili nagrađeni ili ne. Večeras su se sa pozornice i med publikom samo lepe reči govorile i čule...

Nema komentara:

Objavi komentar