nedjelja, 22. prosinca 2013.

DAN SNOVA - za mnoge od nas

 PROMOCIJA  spota  "DAN SNOVA" (Božićna)
Subota je i bliži se pola osam na večer, skoro sve je spremno i program promocije spota "Dan snova" može početi. Ljudi dolaze, no u manjem broju nego što se očekivalo. Isproban je projektor, isproban razglas, podešena rasvjeta, jednostavno ukrašena pozornica i stolovi u predvorju za domjenak su napunjeni. 
I evo ga... stižu izvođači na čelu sa tamburašima KUD-a Križevci i odnekud se najemput spuknulo još puno posjetitelja i sala je puna...
Josip Petrlić Pjer uzima mikrofon, 19 sati i 30 je minuta i program kreče...  Počinje čarolija...
Najednom su se u svojem najboljem izdanju stopili muzičari, glumci, autori i posjetitelji. Sve je najednom imalo smisao jer riječ SURADNJA je dobila punu životnu afirmaciju. Vrijeme je prepustilo mjesto osječajima.
A što se zapravo događalo:
prvo su nastupili  tamburaši KUD-a Križevci sa solistom Stjepanom Vrhovcem i pratečim vokalom Jelenom Jurec Vanjhart i otpjavali pjesmu "Križevci moj su grad", nakon toga je kratki pozdrav uputil Mladen Mikec (tajnik) ispred domaćina današnje organizacije programa Križevačke udruge pjesnika i pisaca. 
I onda obečano IZNENAĐENJE, puštanje spota "Glogovnico",
pa malo poezije... Mladen Mikec, dvije pjesme Božićne teme 
nakon toga je Josip Šatrak sa svojim tamburašima predstavil svoju pjesmu "Štef i kobila bela" .
I došli smo do predstvaljanja glavnoga dijela programa , upoznavanja sa muzičarima koji su sudjelovali u nastanku pjesme: Josip Šatrak, Zoran Homen, Boris Plak i predstavljanje onih koji nisu mogli doći, a dio su te pjesme: Neno Kos Ferco, Mili, Siniša Mrazović, Krunoslav Matus.
Iiiiii.... SPOT "Dan snova" JE KRENUO, ne diše se, ne trepče...
pljesak, pljesak, pljesak, moje suze...
Na scenu izlaze glumci koji su sudjelovali u snimanju spota: Ivana Pavišić- Horvat, Leo Petrlić, Andrija Mickovski, Lorena Filipašić i Robert Konfic. Zatim im se pridružuju i glavni krivci za nastanak spota, snimatelj Miroslav Habuš i montažer Boris Petrlić, ali i osoba koja je odradila čuda toga i pripomogla kaj je god trebalo, Ljiljana Petrlić... ne moram niti napisati da je pljesak odobravanja bio cijelo vrijeme nazočan i čujan.
I na kraju programa nastup Borisa Plaka i Jelene Jurec Vanjhart (prateči vokal) uz tamburaše KUD-a Križevci sa pjesmom "Križevčanko moja". 
Samo da dodam da se je sa mikrofonom u smjenama događanja na pozornici sa najavama motal Josip Petrlić Pjer.
 Lica posjetitelja i izvođača su govorila osmjesima sve, tapšanjima i stiskom ruke potvrđivali rečeno, "Gospodo, svaka čast! Posebna, posbena večer! Iznenađenje za naš grad, za sve! Izvanredno!  Nastavite tako i dalje i da, za vas nema bolovanja, kao opravdanje..."


 



Broj komentara: 6:

  1. Iskrene čestitke Pjer.
    Drago mi je, kao i tebi, vjeruj!
    Milan

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan posao si napravio Pjer! Iskrene čestitke želim ti,I u godini koja dolazi još obilje prekrasnog rada u pratećem vokalu zdravlja, sreće i ljubavi nek te prati!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super Pjer, samo tak' nastavi!!

    OdgovoriIzbriši