utorak, 10. prosinca 2013.

Kakva večer u Bakovčicama

Tko bi rekao da mi jedan telefonski poziv od prije dva dana bude tako upotpunio dušu. Naime zvao me profesor Radovan Knežević iz škole u Bakovčicama i rekao da se moramo vidjeti u ponedjeljak u njegovoj školi i da neka dovedem što više svojih pjesnika iz Križevačke udruge pjesnika i pisaca. Govorio je on još dosta toga što baš i ne mogu napisati, ali je bilo važno to na koji je način pričao miješajući istovremeno entuzijazam, ponos i neku iskonsku želju. Želju da opet vidi i ugosti svoga prijatelja biskupa Kotorskog, Iliju Janjića. A kad Radovan tako nešto želi, ajde mu vi odolite? Nisam odolio, ali nisam se niti opirao, i od toga trenutka sam se zapravo vidio tamo.
Ispred udruge KUPP-a u školu u Bakovčicama su došli tajnik udruge Mladen Mikec, Ana Jakopanec, Zdenka Čavić i normalno ja (PjerJP) kao predsjednik udruge. I odmah na ulazu u školu krasna slika, svi učenici, njih mislim deset, nas je dočekalo poredanih jedan do drugoga s živahnim: "Dobar dan"! Mogu reći,odmah nam je i bil dobar dan.
Raspoloženje nam je samo raslo jer smo tu vidjeli i stare prijatelje koji će također nastupati; Bemian duet (Ana i Miro Betlehem), Vjekoslav Lukanec i druge. I kaj je tu stvarno fenomen, došlo je puno ljudi popratiti ovaj program koji navješćuje Božić i mir, radost i obiteljsko zajedništvo.

Ulaskom u salu biskupa Ilije Janjića i gradonačelnice Koprivnice Vesne Želježnjak u pratnji našega Radovana slika se je jednostavno kompletirala i program spontani i iskreni se je samo zavrtel. Nismo niti trepnuli, a kad tamo evo našega gosta monsinjora Janjića kako nesebićno dijeli i daruje nam samo birane riječi  unoseći nas u priču o Adventu i blagdanu Božiću. I mogu reći, uspjelo mu je izvrsno!  Lijepo smo sve upijali i kad je trebalo uz njega pjevali, ali i molili. Kud ćeš ljepše.
 
Nakon programa na slamici pokraj bora upriličen je u susjednoj prostoriji prigodan domjenak i druženje se je nastavilo kao da program prijateljstva i dalje traje. Zadovoljstva su se iščitavala na licima, ali i želja posjetitelja da dotaknu, da barem koju riječ porazgovaraju s biskupom koji im je nesebićno to omogučavao i stvarno uživao u tome.
Nakon ta dva poluvremena za nas par sretnika odigralo se je i ono treće u kući obitelji Radovana Kneževića. Da su nas ugostili punih srca i duha o tome ne treba niti govoriti, ali treba naglasiti da se je vodio spontan, zanimljiv i produhovljen razgovor u društvu biskupa Janjića i svećenika Zrinskog Topolovca, Milana Kerša.
Ovo je bio samo još jedan dan od onih iznimno rijetkih od kojih želiš i trudiš se sačuvati što većidio. Zaboraviti ga i tak ne moreš jer vam se trajno naasadil u srcu.(Slike trećeg poluvremena na žalost nismo u mogućnosti prikazati. Hvala na razumijevanju)

Svaki od članova Križevačke udruge pjesnika i pisaca (KUPP) je pročitao svoje dvije pjesme na temu Božića i mislim da smo to fest dobro napravili. Zahvala članovima na dolasku.
   

Nema komentara:

Objavi komentar