nedjelja, 13. travnja 2014.

DAN PLANETA u BAKOVČICI

  Rekel bi da zapravo i je bila proslava dana planeta Zemlje i to i više nego dobra, ali da je to ipak prvenstveno bio dan prijateljstva i dobrih odnosa gdje su svi sudionici, ali i gosti imali potrebu i želju jedni drugima staviti ruku na rame.
U posjet Radovanu i školi u Bakovčicama su došli prijatelji iz Bačke iz Tavankuta i to župnik Franjo Iveković i Kristina Kovačić, a sa sobom su donijeli, osim puno dobrih želja i nešto prekrasno i posebno. Donijeli su izložbu slika, ali kakvih slika, e to se obavezno treba vidjeti. To su umjetničke visokovrijedne slike koje su rađene od slame. Cijela izložbena prostorija je postala jedno veliko i toplo sunce u kojem su se stopile te zlaćane boje i izniman kreativan i vrijedan rad tih ruku što su ih izradile. Imao se osjećaj da su srca tih umjetnica tu zajedno s nama nama i da nam pružaju ruke zajedništva.
Program je bio po običaju iznimno slobodan i raznovrstan pa su tako bile i nastupile "djevojčice" KUD-a Vladimir Dolenec iz Koprivničkih bregi i popevale su nam uz pratnju na harmonici.
Nezaobilazno dobro je bio i recitatorski nastup samih učenika te osnovne škole i zatim iskren pozdravni govor domaćina i učitelja Radovana Kneževića.
Izložbu je otvorila gradonačelnica Koprivnice i saborska zastupnica Vesna Želježnjak, naglasivši kako joj je navek ugodnu u Bakovčici i da se tu osjeća kao da je domaća.
U ime gostiju pozdravila nas je predstavnica KUD-a Matija Gubec, Kristina Kovačić i župnik Franjo Ivanković, koji nas je podsjetio što nam znači Uskrs.
Nakon toga su se samo redale pjesme napisane na temu Dana planeta, pa su tako recitirali: Ana Lukčin, Mirjana Sočev, Ivka Ledinski, Vedrana Horvat-Blažeković i Martina Vadlja.
One su čitale pjesme članova KUPP-a koji nisu mogli biti s nama: Alba Istriana (Labin)- Party u parku, Franka Kohn Dedović (Dubrovnik)- Snježna idila, i ona je mila, Miroslav Borić (Lopar) - More i Sasvim prirodno,Milice Ježovite (Križevci) - Podrška i oslonac i jednu pjesmu od Branimira Dolenca (Koprivnica).
 
Od križevačkih članova pjesnika i pisaca KUPP nastupili su: Mladen Mikec (Križevci) - Zlatno Jutro i Moj zavičaj, 
Stjepan Golubić (Drnje)- Jaden sem i Gliboki i Drava, 
Milica Ježovita (Križevci)- Priroda na našem planetu i Planet zemlja, samo nit u tkanju života.
 Kao zadnji je nastupio i predsjednik KUPP-a Josip Petrlić Pjer s pjesmom na cakavici(Istra) Ivanke Arefijev iz Koromačnog -Lestrovice, te pjesmom Valentine Filipan (Križevci)- Na dlanu ljepota i svojom pjesmom Jesenčica.
Sa zvukovima violine nas je obradovala sve bolja i bolja Tara Knežević.
I kaj na kraju reći. Bil je domjenak, bilo je još dugom druženja i ugodnog razgovora i ćaskanja i nikom se nije baš išlo doma. Pohvale domaćinu, ali i gostima iz Bačke.

 
 
 
 
 
 
 

 Pjesma koju sam napisao za vrijeme programa svima nazočnima:

 Susret Bačke nizine i Podravske topline

Sunce,
ste nam donesli
srcu Podravskom mam prirasli
kao posebna pjesma
što svira je violina
pajdaštvo med nama
nek zanavek štima.

Gle, kak nam je  lepo
tu u Bakovčici,
gde nas srca posebno griju
gdje je osmijeh na licu svakom,
jedna,
nizgled obična školska učionica
najednom
nam je postala ,
dragi dom...
PjerJP

Nema komentara:

Objavi komentar