subota, 7. lipnja 2014.

FRANJIN ODLAZAK U MIROVINU

Kupovavši danas u dućanu naleteh baš na jednu dirljivu i drugačiju priću današnjice. Blagajnica mi je prilikom uzimanja love došapnula sva ozarena da večeras ide na feštu. Uz on apitanja kome, kada i gdje odgovorila je da  njezin prijatelj s posla, Franjo Picig, želi proslaviti na veliko svoj odlazak u mirovinu. Da Franjo želi to proslaviti sa što više svojih prijatelja i suradnika.
E kako mi je ta priča legla s obzirom da znam kako je Franjo dobar čovjek i kako je zdušno i predano radio sve svoje poslove. Jednostavno se nameće zaključak da tko je dobar je dobar pa u bilo kojoj situaciji. Zanimljivost je i način kako ih je pozvao pokazavši da je još uvijek pun maldenačkoga duha. Napisao je pjesmicu ( stvarno ne znam da li je to on pisao ili netko drugi u njegovo ime, što je nevažno) u kojoj je tema on sam, njegovu poslovi  koje je prošao i prijateljstvo.
Svaka čast Franji na ideji i želji da svoje zadovoljstvo podjeli sa drugima, s prijateljima. I nek nam bude sretan i zdrav što duže tak da njgova klet i gorice blistaju....
Zanimljiv je ovaj spoj PJESNIŠTVA i ljubavi prema ljudima i životu...




Nema komentara:

Objavi komentar