ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Vu ŠTAGLJU KULTURE


"Pod kapom ljeta"
Štagelj, Kostanj
21.lipnja i 22. lipnja 2015.
Uhvaćeni zadnji dašak proljeća prepustili smo toplom i ne manje dragom nam ljetu. Istina, ljeto dođe čekali ga mi ili ne čekali, prepoznali li mi taj dan kao mogućnost nećeg pozitivnog ili ne. Kroz tijek našeg života je prošlo dosta, da ne kažem puno spajanja proljeća s ljetom, ali samo one koje dočekamo u društvu umjetnika u, kako ja kažem, štaglju kulture kod naše Mirjane u Kostanju, ostaju prirasle i nosive u našoj duši, kao privjesak sreće.
Uopće više ne moram pisati da se Mirjana Sačer Bobanac ponovo zbiljski potrudila i iznova nam poklonila svoju iznimnu kreativnost spojenu s prirodom.
Da je program bil opet pun pogodak i to ne moram proipovedati pa budem samo nabrojal neke koji su učinili da se ova večer izdvoji. Nastupao je Žarko Potočnjak, Antun Tudić, Dramska skupina BABE, Bernarda Bakula, članovi Češke besede zagrebačke županije, Dražen Franulić i Kamenko Ćulap, Bemian duet, te još nekoliko pjesnika. Bilo je i smijeha onog nepatvorenog, koji ti izmami svu radost na lice, ali je bilo i osjećaja zadovoljstva pripadnosti.

Uz bogat i kvalitetan kulturni program i prezadovoljne mnogobrojne publike mala posebnost večeri je bilo i pečenje "Vatrogasnih kobasica" nataknutih na šibi i pečenih na vatri. Ak' si htel jesti tople kobase trebal si se i potruditi što nikako nije bilo teško već izvanredno društveno i onak, toplo ljudski, uz smijeh, šalu i čavrljanje. Gušt ih je bilo kasnije uz prilog grickati sa šibe.
I kao što priliči dočeku prvog dana ljeta zapalio se i krijes, noć je ukrašena zaigranim iskrama.

Hvala Mirjani i svima onima koji su pomogli da se ovako kvalitetno podružimo.
Moram zahvaliti i bajkerima koji su također dali svoj dio, ali i slikaru Zoranu Jambrošiću koji je dvorišče ukrasil sa svojim slikama. 



















   

Nema komentara:

Objavi komentar