petak, 26. lipnja 2015.

"POVRATAK RATNIKA"


KEREKSH TEATAR
 Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

25. lipnja 2015.
Kako spojiti ljetni večernji izlazak, neki dobar kulturni događaj i po mogućnosti da se možemo i prošetati uz vodu. Normalno tu je važan faktor i da se ne potroši previše love jer je baš nešto i nema, barem ne u mojim džepovima.
Sve to nam se ostvarilo večeras i to na našem podravskom moru, na Šoderici. Naime, po prvi puta u povijesti na Šoderici se je održavala predstava i to u izvedbi Kerekesh teatra koji planira imati predstave na Šoderici tijekom cijeloga ljeta. 
Došli smo malo ranije, prošetali uz obalu i uživali u druženju s labudovima, ali i s bezbroj komarica (ženskih komaraca), zdušno su se trudile nas pozdraviti. 
Kako je izgledalo otprilike pola sata prije početka predstave da neće biti puno ljudi, ali u nekih petnaestak minuta opća opsada štanda s prodajom karata i uskoro više nije bilo niti mjesta za stajanje.

Mrak i glasna mjuza s razglasa utišala je nas oko 300 -350 u očekivanju početka predstave. 
I krenulo je...
Što je krenulo?
Smijeh, zadovoljstvo, odličan tekst, izvrsni glumci i njihova interpretacija. Odjednom smo bili u sasvim nekom drugom svijetu, svijetu koji nas je na šaljiv i promućuran način vratio u doba poslije rata i povratak ratnika (Srba, Bosanca i Hrvata), iz "Oluje".  Nisam vjerovao da se na tu temu mogu opustiti (sam sam sudionik Oluje), iskreno rečeno, do kraja i nisam, ali da je bilo izvrsno, bilo je. 

Posebnost doživljaja je i to što se predstava igrala na otvorenom uz jezero tako da su se zvukovi s predstave nadpunjavli sa zvukovima cvrčaka, žaba i ptica.

Odlična i pohvalna ideja da se predstave rade na šoderici, komentar je svih koji su bili večeras, uz ono da je odabir Kerekesh teatra i predstava u najavi skroz pogođen.

Kvaliteta predstave potvrđuje i  to da je u 15 godina prikazivanja odigrana više od 190 puta i da je dobila mnoge nagrade, s razlogom.

U predstavi igraju: Ljubomir Kerekeš, Matija Prskalo, Sunčana Zelenika Konjević, Marija Krpan 

















 

Nema komentara:

Objavi komentar