srijeda, 29. srpnja 2015.

IZLOŽBA DRAŽENA EISENBEISSERA

28. srpnja 2015.
Kao što smo prije dva dana najavili, zdušno pozivajući i vas, tako se i dogodilo.
U Likovnoj galeriji Gradskoga muzeja Križevci na Nemčićevom trgu otvorena je izložba
“Tragovi vremena” 
koprivničkog umjetnika Dražena Eisenbeissera.


Sve je fino mam na početku pozdravil domaćin ove izložbe, ravnatelj Muzeja Zoran Homen, naglasivši i upoznavši nas sa glavnim karakteristikama i vrijednostima rada Dražena. Nagalsak je stavio na samu tehniku stvaranja - smeđa kreda, kvalitetu, ali i ogorman format samih radova koji neki prelaze i dva metra.
O cjelokupnom opusu i stvaralaštvu Dražena Eisenbeissera govorio je Marijan Špoljar, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice koji je napisao i predgovor u katalogu. Istaknuo je osebujnost teme koju je autor izabrao kao motiv svog umjetničkog izražavanja  te kako se ona može i u kojim oblicima viđenja prema publici manifestirati.
Stare trošne kuće, prepuštene samoći, tišini i zaboravu vremena.

Izložbu je otvorio pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.
Prije druženja uz domjenak svima je sa par rečenica obratio i sam autor zahvalivši svima onima koji su pomogli da se postav ove izložbe i ostvari.

S obzirom da sam bio na Draženovoj izložbi koja je bila u Križevcima i prije pet godina dati ću si za pravo pa ću dodati i svoj komentar na viđeno. U tih pet godina autor je dobrano iščistio svoj ionako zanimljiv i osebujan"rukopis", dao je slikama osim relaizma i dušu te osobnost viđenog, ali i imaginacije. Teme su mu konkretnije, kvalitativno dobrano ujednačene, kadrovi zrelije odabrani tako da u svakoj slici baš svaki posjetitelj nema druge do uživati i diviti se.
Uočih na samom otvaranju da se gotovo večina posjetitelja vračala po više puta pogledati slike iznova što znači da privlače i intrigiraju nam maštu.
Čestitam Draženu, ali i Zoranu Homenu što imamo priliku vidjeti ovako kvalitetne radove.



  


  

 











Nema komentara:

Objavi komentar