utorak, 8. ožujka 2016.

BAKOVČICA - MOJ BALKON, OKOLIŠ



 "Biramo najljepši balkon i okoliš za 2015. godinu"




08. ožujak 2016.
Nekako si mislim da ne postoji osobe na ovom svijetu koja ne voli cvijeće, da li ga samo gledajući i dišući ili se baviti s njima sadeći ih i pazeći. Posebnost ugođaja je kada netko ustrajnim i predanim radom uspije svoj okoliš toliko brižno urediti da i njemu, ali i zajednici ne čini to samo ponos već i ispunjenje onim nečim lijepim što u naša srca utka dječačku razdraganost. Jedinstvenu težinu tu ima i spoznaja da od toga "hobija" nema zarade ili materijalne dobiti već naprotiv, tu se ulaže mnogo sati rada, ali se i troše svoja sredstva. Nameće mi se tu činjenica da ljudi koji uređuju svoje balkone ili okoliš zapravo u svoju najbliži kutak obitavanja unose boje prirode ćuteći mir.

Za stvarno se tim ljubiteljima cvijeća i prirode ne može na adekvatan način zahvaliti, za čime oni niti nemaju potrebu, ali ih se može i treba primijetiti i zahvaliti im na trudu dodjelama zahvalnica i diploma što vole i poštuju svoj kraj i svoje sumještane.


Baš danas na "Dan žena"  Mjesni odbor Bakovčica na čelu sa predsjednikom mjesnog odbora učiteljem Radovanom Kneževićem, koji je i vodio program, je organizirao dodjelu priznanja, diploma i cvijeća svim dobitnicama akcije "Biramo najljepši balkon i okoliš za 2015. godinu". Sam program dodjele se održao u PŠ Bakovčice s time da je u ime pokrovitelja organizacije Coart i Komunalac iz Koprivnice, Petra Bijač svim sudionicima, dobili priznanje ili ne, poklonila cvijeće i zahvalila na sudjelovanju u ovoj akciji koja ide već godinama. I učitelj Radovan Knežević je zahvalio svima uz naglasak da je ova uspješna akcija dobrano pridonijela da Bakovčica "procvjeta" te da je žiriju bilo iznimno teško odlučiti o pobjednicima te su čak neke nagrade i duplirane.

Za prigodni recital je bio zadužen križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer koji je pročitao nekoliko svojih ljubavnih pjesama uz čestitke svima koji vole i brinu se o cvijeću i okolišu.

Još bih nadodao da je jedan od najvećih poticaja mještanima za uređenje svojeg mjesta, fantastično uređen okoliš same PŠ Bakovčica. Ova itekako pozitivna gesta bi se dala pjesnički sažeti u jedan stih "Cvijeće cvijeću, za dušu i sreću"


















Nema komentara:

Objavi komentar