nedjelja, 13. ožujka 2016.

IZLOŽBA Bobe Csik u Popovači

SAMOSTALNA IZLOŽBA

Boba Csik-Pavičić
 
"Uz molitvu ustrajno putujemo"

Pastoralni centar Rkt župe Svetog Alojzija Gonzage POPOVAČA



 Petak, 11. ožujak 2016.

Križevačka slikarica Boba Csik-Pavičić je u prostorijama Pastoralnog centra Rkt Svetog Alojzije Gonzage u Popovači imala otvaranje samostalne izložbe slika s naglaskom na rad slika "Križni put". Te slike su svojevremeno bile postavljene u crkvi Majke Božje Koruške u Križevcima, a sada su po prvi puta prikazane široj javnosti. Uz te slike u postavu su bile uvrštene i slike motiva po kojima je Bobin rad i prepoznatljiv, a to je slika portreta konja.
Sam prostor je vrlo komotan, svijetao i topao te se ovaj postav baš savršeno uklopio i došao do izražaja u svoj svojoj punoći.

Moderator programa je bio križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer koji je s nekoliko uvodnih "domaćih" riječi upoznao posjetitelje "tko je" autorica te je potom pročitao njenu biografiju i recenziju njenih radova koje je napisao prof. Zoran Homen. Ispred domaćina izložbe, riječi podrške i zahvale na ovom postavu je uputio vlč. Mato Draganović složivši se s komentarima posjetitelja, da je ova izložba pun pogodak i da je vrlo primjerena u ove pred Uskršnje dane. U malom kulturnom programu je sudjelovala pjesnikinja Mirjana Bobanac pročitavši nekoliko svojih pjesama i Josip Petrlić Pjer pročitavši svoje dvije pjesme koje su uvrštene i u katalog ove izložbe ("Utjeha" i Sjenka umjetnika").
Na kraju službenog dijela otvaranja izložbe svima prisutnima je zahvalila i autorica Boba Csik, prvo što su joj omogućili da ju tu i postavi, a drugo što su si dali truda odradivši organizacijski dio, postav reklame, uređenje prostora.Zahvalila je i velečasnom i svim posjetiteljima što su nju, ali i izložbu tako toplo i srdačno primili i prigrlili.

Toplini ove izložbe je upotpunilo i nekoliko stvarno "ljudski iskrenih" iznenađenja. Prvo je autorica poklonila sliku vlč. Mati i to baš onu koju je uočio na zajedničkoj izložbi koja je prije par godina u ovom istom prostoru imala Boba kao članica KLK-a, a zatim je na red došla čestitka 70-og rođendan pjesnikinji Mirjani i to u tri slijeda. Prvo je Pjer u ime svoje obitelji poklonio ogrlicu, rad križevačkih čipkarica Ćunćane čipke, zatim joj je Boba poklonila sliku rađenu baš za ovaj rođendan i na kraju joj je poklonila i prefinu tortu od kestena. Ne treba niti spomenuti kakvo je to fantastično prijateljsko iznenađenje bilo za Mirjanu tako da su suze potekle i iz njenih očiju, ali i svih nas. Uzbuđenje, dobrota, zahvala i sreća sve su to riječi koje pristaju tom trenutku, toj večeri, toj izložbi.

Mirjani sretan rođendan te da joj se ovakve priče događaju još dugom i što češće. Hvala joj na prijateljstvu. 
Izložba će biti otvorena do 30. ožujka 2016.
Zahvaljujemo Davoru S. na slikanju i snimanju.













  










Nema komentara:

Objavi komentar