četvrtak, 17. ožujka 2016.

Cijepljenje vočaka u PŠ Bakovčica

16. ožujak 2016.

Iako je dan bio malo prohladan to nikako nije omelo učenike PŠ Bakovčica i njihovog učitelja Radovana Kneževića da u svojem višestruko nagrađivanom školskom dvorištu ne organiziraju sadnju i cijepljenje voćaka. Naglasak je bio i na edukativni i na praktični dio. Djeca su iz prve ruke, od "majstora" Martina Kučića imale prilike čuti zašto se voćke cijepe, kako se i kada to radi te koje voćke s kojom se mogu cijepiti. Jedan od najzanimljivijih dijelova je bio i praktični dio u kojem su pomagala i sama djeca. Posadili su i cijepili oko deset sadnica voćki s time da je nekoliko djece izrazilo želju da majstor Martin dođe i sljedeće proljeće tako da malo jače utvrde znanje jer bi se i oni kada odrastu htjeli time baviti. Na iznenađenje učitelja Radovana te posjetitelja škole prof. Zorana Homena i križevačkog pjesnika i pisca Josipa Petrlića Pjera, jedan od učenika se pohvalio da on kod kuće sa svojim tatom već cijepi voćke i da on to dobro zna raditi.

Iako bi mnogi ovo samo nazvali malom lijepom i zanimljivom akcijom, moram ipak reći da je svako znanje dobro došlo, a pogotovo znanje koje čuva našu tradiciju, ovaj puta u voćarstvu.

Iz razgovora se dao izvući zaključak da bi našoj djeci trebalo dati daleko veću priliku da usvoje razne praktične vještine od samog suhoparnog "bubanja" raznih informacija na pamet. Svima je jasno da samo znanje bez usvajanja praktičnog dijela znači vrlo malo.
Sve čestitike idu učitelju Radovanu i učenicima, a posebna zahvala majstoru Martinu koji je svoje znanje htio podjeliti s nama. 


















Nema komentara:

Objavi komentar