četvrtak, 8. listopada 2015.

BJELOVARSKI POLIPTIH

IZLOŽBA SLIKA 
akademskog slikara  MILANA PAVLOVIĆA


Srijeda 7. listopada 2015.
Gradski muzej Bjelovar, Galerija Nasta Rojc 

Jedan telefonski poziv prof. Zorana Homena i već se s njime u autu putuje u Bjelovar na izložbu radova akademskog slikara Milana Pavlovića. Uzbuđenje poprilično jer su očekivanja od ove izložbe velika.

Baš sam se fino i ugodnom iznenadio, krečući se od toga da je muzej famozno obnovljen i da sada njegove izložbene prostorije, a i sve druge spadaju u najreprezentativniji prostor u Hrvatskoj takvoga tipa. Drugi iznenađenje je vrhunska kvaliteta postavljenih radova, a treći momenat koji me je osupnuo je visoka kvaliteta programskog predstavljanja autora i službeno otvaranje izložbe.

Za stručni komentar je bio zadužen Prof.dr.sc. Aleksandar Bravar koji je to odradio i više nego profesionalno dobrano nas zainteresiravši za samog autora, ali i njegov rad.

Čast službenog otvaranje izložbe pripalo je gradonačelniku Bjelovara, Anton Korušecu koji je pokazao da jako dobro poznaje cijeli opus autora uz naglasak da je ponosan i kao građanin i kao gradonačelnik na cjelokupnim radu autora, ali i na velikim odazivu posjetitelja koji su prepoznali svjetsku kvalitetu radova.

Zanimljivost je da je autor ove večerašnje izložbe prije samo nekoliko dana postao i ravnatelj muzeja, ovog istog prostora gdje izlaže.

Izložba je inače upriličena u sklopu proslave dana grada Bjelovara i dana bjelovarskih branitelja tako da je s time dobila na još većoj važnosti, a osnovna tema ove izložbe su kuće. 
 

Još jednom ću, sublimirajući zaključak, navesti da je ovo iznimno kvalitetna izložba također predstavljena na istom viskom, gotovo zavidnom, nivou.

Kao što i inače biva na takvim kulturno važnim događanjima, završna riječ i sređivanje dojmova se odvija oko "Švedskog stola". U glazbenom dijelu u tome neobaveznom programu su sudjelovali članovi klape "Bjelovar" i s obzirom na to da im je falilo nekoliko članova u pjevanju smo im se pridružili Zoran i ja i time dali klapi ne samo bolju kvalitetu već i međužupanijski štih.
Moram još dodati da je taj dio druženja potrajao.









 
 







 

Nema komentara:

Objavi komentar