nedjelja, 4. listopada 2015.

"RUŽIČASTE MISLI" vu Štaglju

 http://prigorski.hr/ruzicaste-misli-u-kostanju/

Nedjelja, 4. Listopada 2015.
U organizaciji Mirjane Bobanac, predsjednice i osnivačice Udruge Štagalj sa sjedištem u Kostanju, tj. kući, dvorišču i štaglju gđa. Mirjane, danas je upriličen još jedan program koji nadahnjuje i daje poticaja i sudionicima programa, ali i gostima. Ambijent štaglja, koji je prilagođen razigranosti i raznolikosti kulturnog programa danas je ponovo sjajio kao i punih dvadeset godina do sada. Iskrenošću i neposrednošću svi nazočni smo bili „zarobljeni“ cijelo popodne.


Osim što Mirjana voli program posložiti da bude zanimljiv, nepretenciozan i u interakciji sa publikom danas je dala, kao i puno godina do sada, naglasak i na dane Ružičaste vrpce. O radu i značaju ne samo ovog , svima znanog, dana prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, govorio je na zanimljiv
način, dr. Damir Eljuga – predsjednik Hrvatske lige protiv raka.


Glavni dio programa je bila IZLOŽBA slika – ZORANA JAMBREŠIĆA s time da su njegove slike bila postavljene, osim na zidove i vrata štaglja, i po dvorišču i po voćnjaku, što je samim radovima dalo još jednu novu dimenziju iščitavanja ili viđenja. Izložbu je otvorio Marito Mihovil Letica.


U predobrom popratnom dijelu programa sudjelovali su: Ana Merlin voditeljica i dramska glumica, Kvartet Rucner sa solistom na klarinetu Brunom Philippom izvodivši klezmer glazbu istočnoeuropskih Židova . Popevalo se sve u 16 tako da je nastupila i Tereza Gabrić, Orijana Vozila i Zvonimir Habijanec, član poznatog kvarteta "Studio".

I Štagelj i dvorišče su danas ponovo bilo puni života i životne pozitive.
Hvala Mirjana.
PjerJP

















Nema komentara:

Objavi komentar