četvrtak, 8. listopada 2015.

SUSRETI PRIJATELJSTVA i moj KNJIŽEVNI

Srijeda 7. listopada 2015. godine 

      Kada si čovjek, doduše ne pretjerujući, zaželi da će mu neki dan biti izvrstan i dobar i kada mu se to u potpunosti ostvari on je zadovoljan i sretan, a kada mu se želje ostvare i iznad tih želja on je tada ponosan i ushićen. Takav dan i ne samo za jednog čovjeka nego za nas više od stotinu, je bio upravo danas, a "krivac" je bio prvenstveno učitelj Radovan Knežević uz ogromnu pomoć svojih učenika iz Područne škole Bakovčica. Naime, oni su danas organizirali jedno vrhunsko druženje u kojem su sudjelovali osim domaćina i djeca i učitelji iz Osnovne škole Sela te Područnih škola Greda i Žažina iz Sisačko – moslavačke županije.


        Dan je bio maglovit i poticajno nemaštovit, pravi jesenski, ali to ovoj djeci nije nimalo smetalo jer su oni svojim veseljem i žamorom nadoknadili sunce. Ushićenost ovim susretom nisu samo iskazivala djeca već i sve učiteljice i učitelji i to s razlogom jer se Radovan Knežević ponovo pokazao kao vrhunski profesionalac u organizaciji koja mora biti jednostavna, učinkovita, kulturno jaka i poticajna za sve nazočne.

         Za kulturni je program bio zadužen križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer koji je svojim pjesmama za djecu te pričama, dosjetkama, ali i glazbom očarao djecu i učitelje. Stvorila se vrlo dojmljiva interakcija izvođača s publikom. U daljnjem dijelu program nas je "vodio"u posjet tvornici Podravka gdje su djeca sudjelovala u brzinskom upoznavanju s proizvodima Podravke putem video zida, a tiču se dječje prehrane. Djeci je ipak glavni dio tog susreta u Podravci bilo druženje s maskotom "Linom" i kasnije dobivanjem poklon paketa. Da bi se donekle zaokružila cjelina posjeta Koprivnici slijedio je i posjet Muzeju prehrane "Podravka", a zatim povratak u prostorije PŠ Bakovčica gdje nas je čekao ručak i druženje.



        Ovaj susret je bio poseban, edukativan, jednostavno izvanredan i sve pohvale domaćinu i organizatoru Radovanu Kneževiću, riječi su svih učiteljica i učitelja. Ono što očarava je i to da se nisu samo djeca sprijateljila već i sami učitelji, s time da se neki nisu vidjeli 34 godine, usput zadovoljno najavljujući daljnju aktivnu suradnju.
Rastanak nam je svima teško pao što je samo još jedan opipljivi dokaz da je susret bio potreban i izvanredan.

















 



                             

Nema komentara:

Objavi komentar