utorak, 17. studenoga 2015.

Kajkavska poezija oblečena vu renesansu

 17.studeni 2015.
Gradska knjižnica i čitaonica "Mladen Kerstner" iz Ludbrega je u dvorcu Batthynay (Bačani) osmislila i organizirala program u kojem se veliča domači naš Kaj, s time da je ideja da se svake godine u taj program uključi po jednog pjesnika kajkavštine.
Prva godina ovog programa i odmah se u tu renesansno poetsku priču savršeno uklopila i prva promocija, prve zbirke kajkavske poezije "KAJ VU MENI" autorice iz Koprivnice, Zdenke Čavić.


 Program je sasvim drugačije bio koncipiran pa nema niti malo dosadnjijkavosti niti što se tiče govora, a niti što se tiče pogleda jer su svi sudionici bili kostiminirani u renesansne odore.
Za glazbeni dio programa su bili zaduženi "Bemian duet" i ŽVS "Pajdašice" i taj zadatak su obavili na vrlo viskom i zavidnom nivou. Svi smo baš uživali.
Za recitiranje pjesama su bili zaduženi članovi KUD-a "Anka Ošpuh" i to su odelali kak profesionalci, a promotor je bila Lidija Novosel.

Kad bih moral ovu iznimnu i dojmljivu večer opisati u samo jednoj rečenici, to bi u stvari bilo nabrajanje dojmova. Puno živih boja, predivne pjesme i recitiranje, iznimno kvalitetna glazba, prostor koji očarava i oči i uši, puno iskrenih emocija od suza do nesebičnog odobravanja doživljenim...
Svi smo se večeras zguštom naklonili kajkavštini i poeziji Zdenke Čavić.












Nema komentara:

Objavi komentar