petak, 20. studenoga 2015.

Prva SAMOSTALNA IZLOŽBA Marije Marciuš


Kako je to baš zanimljivo i svojstveno današnjem tempu života nekem stvari misliš da znaš, a ono... Poznajem Mariju, doduše ne sad ono u detalje, ali poznajem je, moja je sugrađanka, a poznajem i neke njene radove. Bio sam na nekim skupnim izložbama KLK-a čiji je i ona član i gdje je i ona izlagala i istina uočio sam je, ali nisam pridavao neku veću važnost.
A zašto?
Tko zna i sada više nije važno, ali pošto sam večeras došao na izložbu i vidio gotovo cijeli njen opus radova postavljenih u divnom prostoru u foajeu Gradske knjižnice, gdje joj je svaka slika dobila svoju priču, uspjela me sa svojim slikama dotaknuti i podići me.
Sve to su još pojačale riječi njenog učitelja slikanja, Zorana Homena koji je rekao jednu fascinantnu informaciju, da Marija slika TEK 4 godine.
Tek 4 godine, a ono opus za brem duplo toliko godina dobrog rada i ne mislim tu samo na broj slika već i na zavidnu kvalitetnu, normalno gledano iz kuta amaterskog slikarstva.
Ne bih ja sada tu pričao o strućnosti samih radova, ali o doživljaju i doživljenog nas posjetitelja mogu, a tu smo svi gotovo unisano u glas kostatirali da su nam slike baš "legle" i da bi se većinu njih uzeli ih doma.

Čestitam Mariji na upornosti i dosljednosti i uz čestitanje za uspješno postavljenu ide i podrška za daljnji rad.
Moram još dodati da je program otvaranja izložbe vodila ravnateljica knjižnice Marijana Žulj, dok je čast da izložbu proglasi otvorenom dobio pročelnik za kulturu grada Križevci, Mladen Tenodi.
I na kraju večerašnje promocije i ne manje važno, uz dojmljvu izložbu Marija nas je počastila i s izvanrednim domjenkom. Zadržal sam se tu fajn dugo i sve sam probal i ne samo ja...












Nema komentara:

Objavi komentar