utorak, 24. studenoga 2015.

NEPONOVLJIVA POETSKO - GLAZBENA VEČER

Ponedjeljak, 23. studeni. 2015.

JOSIP  PETRLIĆ  PJER
Pjesnik i pisac
&
gošća TEREZA GABRIĆ
vokalna solistica i pijanistica, članica zbora HRT



Koja večer! Tu normalno nisam mislio na to kakvo je bilo vrijeme, već na to što se večeras događalo u Jurišićevoj 1 u Zagrebu u maloj sali Udruge Collegium Hergešić na njihovoj 1025-oj trini za kulturu i znanost. Svoj cjelovečernji poetski program je postavio križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer uz pratnju pijanistice i solistice, članice zbora HRT-a, Tereze Gabrić.

Neke od riječi koje bi donekle opisale doživljaj večeri bi bile: upečatljivo, dojmljivo te poetski i glazbeno na zavidnom nivou.

U nastupu se stvorio sklad Pjerovih dramaturških dobro iznesenih pjesama s predivnim, melodičnim glasom i sviranjem Tereze te se dobila poetsko- glazbena čarobnost koja nikoga u sali nije ostavila ravnodušnim. Naprotiv, odavao se dojam da su svi proživljavali poetski i glazbeni izričaj kao svoj osobni te se cijeli nastup pratio s puno emocija i privrženosti. Vidjelo se da su Tereza i Pjer energetski i senzibilno usklađeni što je podiglo njihov nastup na visoki nivo doživljenog.

S time su se složili svi nazočni koji su sa velikim pljeskom popratili svaku pjesmu bilo poetsku bilo glazbenu, a i s time što su poslije službenog nastupa ostali još dugo u razgovoru s Pjerom i Terezom.

Pohvale za nastup su dolazile od svih prisutnih pa i od organizatora Zorana Jurića i Nevenke Pavelić Gobac, ali i od poznatog dramskog i filmskog glumca Zdenka Jelčića (komandant Ljubo iz serije Kapelski kresovi), njegove žene pjesnikinje Dijane Jelčić, predsjednice Udruge "Štagelj" Mirjane Bobanac Sačar i njenog supruga, od glavnog i odgovornog frontmena danas jednog od najkvalitetnijeg hrvatskog TS "Od srca do srca" Domagoja Pisuljka itd...

Koja večer!
Neka ih bude što više takvih i na toj razini.





















 

Nema komentara:

Objavi komentar