nedjelja, 31. svibnja 2015.

IDEMO PJEŠICE NA KALNIK


U subotu 6. lipnja 2015. 
Udruga „Demokroacija“ organizira pješačenje 
od Križevaca do Kalnika.

Staza je duga 18 kilometara, a okupljanje pješaka predviđeno je u subotu 6. lipnja 2015. u 07.45 sati na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima.
Polazak će biti u 08.00 sati, a dolazak u Kalnik predviđen je oko 13.00 sati, gdje će pješake čekati druženje uz hranu i okrjepu.
Voditelj pješačenja Križevci-Kalnik bit će Josip Petrlić Pjer, a zbog organizacijskih razloga molimo da nam svoje sudjelovanje potvrdite do 5. lipnja 2015. na broj mobitela 091/517-5681 ili na e-mail: demokroacija@net.hr ili kontakt@demokroacija.hr.
Pridružite se pješačenju i boravkom u prirodi obilježite Svjetski dan zaštite okoliša.
Udruga „Demokroacija“



Udruga „Demokroacija“ 
 poziva na pješačenje na Kalnik povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja svake godine u više od 100 zemalja svijeta i predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u kalendaru zaštite okoliša
Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša posvećeno je Zemlji općenito pod sloganom ''Dobrobit čovječanstva, okoliš i gospodarstvo ovise o odgovornom upravljanju resursima našeg planeta''. Svjetski dan zaštite okoliša smatra se jednim od najvažnijih događaja zaštite okoliša. Akcije koje se organiziraju tih dana upozoravaju na negativne ljudske aktivnosti kojima se dovodi u pitanje vlastiti opstanak, a ističu se zahvati koji se moraju poduzeti radi promjene u ponašanju i odnosu prema okolišu.
Šteta koja se nanosi okolišu u nekoliko posljednjih desetljeća konstantno se povećava. Svake godine proizvode se sve veće količine otpada, povećavaju se emisije ugljičnog dioksida kao i potrošnja energije. Zbog raznih onečišćenja kvaliteta života znatno se smanjila, posebice u urbanim sredinama.
Rastuća industrijalizacija i ubrzana degradacija okoliša zahtijevaju strategiju održivog razvoja koja bi uravnoteženo upravljala resursima. Dosada se ekonomskom razvoju davala prednost pred očuvanjem okoliša, međutim gospodarski se napredak ne može više zasnivati na nepovratnom iscrpljivanju prirodnih resursa i uništavanju okoliša već isključivo na održivom razvoju. U tom smislu, Svjetski dan zaštite okoliša potiče na akciju vlade država, nevladine udruge, lokalne zajednice, pojedince, gospodarske subjekte, medije i druge da pokažu svoj pozitivan odnos prema zaštiti okoliša.
I Udruga za promicanje građanske političke kulture „Demokroacija“ će se uključiti u obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša organizacijom nekoliko događaja u mjesecu lipnju 2015.

Nema komentara:

Objavi komentar