ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

MEŠA NA DRAVI

 I žuzpanija si je posudila moj tekst http://kckzz.hr/odrzana-mesa-na-dravi/

Komatnica, 17.5.2015.

Već drugo leto za redom Udruga "Komatničanci" organizira program "Meša na Dravi". To je jedinstveni program s ciljem da se svi  mještani tog mjesta barem jednom, na leto okupe i podruže s obzirom da je veliki broj njih morao otići trbuhom za kruhom.

Pprogram počinje s podnevnom meša na otvorenom i to na livadi uz samu Dravu što je posebno dojmljivo za sve vjernike jer uz božju riječ se udišu i svi mirisi što ih priroda u proljeće nudi, a čuje se i lagani šum rijeke. Misu ispred raspela koji je izradio "kipar s motorkom"Dražen Kuharović,  je vodio velečasni Leon, a crkvene pjesme je pjevao Crkveni zbor Sigetec.

Drugi dio program je bio kulurnog tipa i recitirala se poezija, a recitirali su Ivan Picer, Marija Pošta i Josip Petrlić Pjer. U glazbenom dijelu sa četiri pjesme se je predstavio jako dobrar Crkveni zbor Sigetec koji kvalitetno vodi Gregorin Branka.
Prije samog početka programa sve je prisutne pozdravila predsjednica udruge Katica Ugrenović (gazdarica i pol) ubrzo davši riječ županu Koprivničko-križevačke županije Darku Korenu koji je s velikom  odobravanjem  pohvalio ovaj događaj i dao mu podršku i za ubuduće. Sve je prisutne pozdravio i načelnik općine Peteranec Krešo Matijašić.
Druženje se je zatim nastavilo uz predobar, prefin i i obilati ručak s autohtonom tematikom i uz pjesmu TS "Nemirne duše"

Program je vodio Josip Petrlić Pjer.
I ove godine sam bio pod dojmom kako je tu u  Komatnici u Podravini uz Dravu, levo od Hlebina  priroda pokazala svu punoću mirisa i raskoša svoje ljepote. Mirnoća neka posebna, koja nadahnjuje sva ljudska čula da se opuste i uživaju u svojoj jednostavnosti.
Katica i ostali članovi Udruge su izvrsno i praf onak domači i s puno ljubavi sve pripremile i organizirale. Jedina im ide zamjerka kaj smo na kraju dana morali iti doma, ali nek zna, došli mi budemo i slijedeće godine i će treba i bez poziva. Zapravo došli mi budemo još i ove jer ovaj kraj se mora obići više puta  godišnje.
Čestitke svima na trudu i ljubavi spram svoga kraja.












Nema komentara:

Objavi komentar