srijeda, 20. svibnja 2015.

PROMOCIJA KNJIGE Darko Pero Pernjaka

"Vrijeme pravih kapetana!

19.05.2015. u prostorijama MKC- Gradske knjižnice Franjo Marković.
Darko Pero Pernjak, književnik iz Koprivnice i član društva hrvatskih književnika, se  po prvi puta  sa svojim književnim radom predstavio križevačkoj publici. 
Atmosfera i bliskot autora s publikom, koje doduše nije bilo previše, se osjećala od samog početka programa tako da je promocija i više nego opravdala očekivanja. Prvo nas je autor upoznao sa svim svojim dosdadašnjim djelima tako da steknemo uvid u njegovo stvaralaštvo i način pisanja i razmišljanjan o stvaralačkoj književnosti, a u drugom dijelu programa je fokus bio na ovu posljednju knjigu "Vrijeme pravih kapetana" koja je iz tiska izašla ove godine.
 Kvaliteti i zanimljivosti promocije su pridonjeli odlićnim nastupom i mladi gitaristi Ema Golubić 5r i Luka  Ožanić 2r srednje, đaci glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima. 
Da bi se stekao pravi dojam stvaralaštva za to se pobrinula Ljiljana Picig koja je na svoj već poznati dojmljivi naćin pročitala tri priče iz te posljednje knjige.

Službeni organizator ove promocije je bila Križevačka udruga pjesnika i pisaca - KUPP s time da je glavni moderator bio Josip Petrlić Pjer, predsjednik KUPP-a. 
Ova promocija je zamišljena kao početak suradnje književnika iz Koprivnice i Križevaca te se nadam da će se u tom pravcu daljnja suradnja i razvijati.

Sve o Darku možete  pročitati na http://www.pero-pernjak.eu/
tekst: PjerJP

tekst objavio i  prigorski.hr














2 komentara: