subota, 30. svibnja 2015.

JUBILARNI 10. DARFEST

Festival novih zvijezda i novih hitova

29. svibnja 2015.
Ma tko bi rekao da će jedan mali festival iz Daruvara u tako kratkom vremenu prerasti u respektabilno mjesto za mlade i talentirane izvođače zabavne glazbe u Hrvatskoj. Svakom od 18 izvođača koji su dobili priliku nastupiti na ovom jubilarnom 10. izdanju, to je bila čast, ali i prestiž i to iz više razloga. Organizacija na viskom profesionalnom nivou, scena i scenografija jednostavno nadahnjuje, gotovo uvijek puna dvorana publike, objektivan žiri, a tu je i kvalitetan odabir pjesama koje uopće i dobiju priliku ući u finalnu večer. U prilog tome ide i to da je večeras barem 8 pjesama moglo odnijeti to laskavo prvo pobjedničko mjesto, a zasluženo je Grand prix Darfesta 2015. osvojila Anamarija Filipović s pjesmom "Još samo jednom ti i ja".
Sve ove godine se direktor festivala Neno Pajtak iznimno trudio da festival održi i da ga konstantno nadograđuje s novim sadržajem. Ove godine nas je počastio s mini koncertom dive Hrvatske glazbe Terezom Kesovijom, koja nas je začarala svojom pjevačkom kvalitetom, osobnošću i karizmom te nenadmašnom sugestivnošću izvođenja. Tereza je dala primjer,ali i podršku svim mladim izvođačima kako se trebaju ponašati na pozornici i u kom smjeru i s kolikom žara bi se trebali posvetiti glazbi ako se žele profesionalno baviti njome.
I ovaj Darfest je pokazao da se i uz mnoge prepreke može ako se to silno želi i tome posveti, odraditi izvanredan posao. Stoga sve čestitke idu prvenstveno direktoru festivala Neni Pajtaku i svim njegovim suradnicima jer mislim da s festivala nitko nije otišao kući ravnodušan.





 
 









 

Nema komentara:

Objavi komentar